Barnbudo

Vi erbjuder träning för barn mellan 7 – 12 år. Föräldrar är välkomna att delta och träna med sina barn på barnbudopassen om de vill.

Vi har ett mycket förmånligt pris för träningen. För ert barn erlägger ni en medlemsavgift & terminsavgift och föräldrar som tränar med på barnpassen behöver bara erlägga en medlemsavgift. Se här för mer om våra avgifter.

 

01_reigi
02_draken
03_nihongo
04_lilla_apan
05_stora_apan
06_grepp_o_frigra
07_hand_o_fot
08_aikido
09_kung_fu_panda
10_ninja_hatori

Vår barnbudo är baserad Malmö Budoklubbs olika budoarter. Vi har skapat en barnträning baserad på vår slogan ’tradition och rörelseglädje’. Träningen innehåller fokus och ordning samtidigt som vi med övningar, tekniker och lekar ger barnen en dynamisk och kul träning. Barnen får även lära sig lite om den japanska kulturen och språket.

Vår barnbudo syftar till att utveckla barnens kroppskontroll, motorik, fysik, smidighet, koncentration och koordination. Vi vill att barnen skall kunna utvecklas och trivas, utan stress av tävlingar, ”att inte bli petad från laget”, för att kunna utvecklas i sin egen takt. Vi har anpassat teknikinnehåll och tekniker för att undvika att skada barnens växande kroppar.

Inom Barnbudon tillämpar vi även konceptet MotoriQ – Physical Literacy, MotorIQ är utvecklat av Svenska Budo och Kampsportsförbundet.
Information om konceptet MotoriQ – Physical Literacy finns på länken nedan, där finns även en video som på ett enkelt sätt förklarar vad det innebär.

Mer om MotorIQ: https://www.budokampsport.se/forbund/motoriq-physical-literacy/